Kik

Groep 5-6 - Programmeerlessen voor groep 6

Beste ouders, 

 

Sindskort zijn we begonnen met het volgen van de eerste programmeerlessen van de leermethode Bomberbot. Deze leermethode geeft de kinderen het inzicht dat computers niet vanuit zichzelf denken, maar geprogrammeerd zijn door mensen, en dat zij dit zelf ook kunnen! De kinderen zijn heel enthousiast over deze lessen en kijken hiernaar uit. De lessen worden een keer in de twee weken aangeboden voor groep 6. 

 

                                                Afbeeldingsresultaat voor bomberbot

Waarom leren we de kinderen programmeren?

Kinderen komen elke dag in aanraking met technologie. Ze spelen games, ze gebruiken laptops,  smartphones, ipads etc. Ook de televisie, de koelkast en de magnetron zijn geprogrammeerd. Begrijpen hoe technologie werkt draagt bij aan het begrijpen van de wereld om ons heen. Wanneer je je een voorstelling kunt maken van wat er allemaal mogelijk is, wordt het bovendien eenvoudiger om met nieuwe technologie om te gaan. En wanneer de kinderen leren programmeren kunnen zij naast gebruikers ook makers van technologie worden. (Bijvoorbeeld een spel maken, of een app.)

 

Wij zitten niet de gehele les achter de computer. Bij elke les worden ook activiteiten gedaan zonder een chromebook (computer) waarbij samenwerken, probleem oplossen, creativiteit en het analytisch denkvermogen wordt versterkt. Daarnaast is ruimtelijke inzicht ook heel belangrijk.