Groep 1/2

Groep 1/2 heeft twee leerkachten:
Juf Minerva (maandag, dinsdag en woensdag) mheeringa@shrikrishna.nl
Juf Tessa (donderdag en vrijdag) tspijkerman@shrikrishna.nl

 

Een dagje in de groep:
Op deze plaats willen we proberen te laten zien hoe een dagje in een kleutergroep eruit ziet.

 

De kinderen worden verwelkomd door de leerkracht en zoeken hun eigen stoel op. Het kan zijn dat er een werkje klaar ligt of ze nemen plaats in de kring. We openen de dag gezamenlijk met het gebed. Vervolgens zitten we gezamenlijk in de kring, hierbij kijken we naar de dagen van de week, de maanden van het jaar of het seizoen. Ook gaan we kijken aan de hand van de dag-ritme-kaarten wat er die dag te doen staat voor onze kleuters.

 

Vervolgens gaan we verder met een kringactiviteit. Daarbij kun je denken aan het aanleren van een nieuw liedje, aanbieden van een prentenboek, rekenactiviteit, rollenspel etc.

 

Er wordt niet alleen in de klas gewerkt en gespeeld, maar ook lekker buiten. De kleuters spelen hier met karren en fietsen.

 

Op de Shri Krishna School beschikken de kleuters daarnaast over een speellokaal, waar ze heerlijk kunnen gymmen met groot en klein materiaal, kringspelletjes met de juf kunnen doen of bewegen op muziek.

 

Ook ouders betrekken we graag bij het klassengebeuren. Zo doen we graag een beroep op ze als we de themahoeken gaan inrichten, maar hebben we ook ouders die komen voorlezen of groepjes begeleiden tijdens een spelletjesmiddagen of excursies.

 

Nieuwsgierig geworden?
Voordat je kind vier jaar is geworden mag hij of zij drie dagdelen komen meekijken.