Kik

groep 7-8

Welkom op de klassensite van juf Geeta

 

 

BERICHTEN

11 dec 2018 - Aanmelden open lesmiddag
 

In dit schooljaar kunnen alle basisschoolleerlingen een open lesmiddag volgen op een school van voorkeur. De informatie over de open lesmiddagen komt de website van de betreffende scholen of op www.kijkoponderwijs.nl

Houdt u de website goed in de gaten om uw kind te kunnen aanmelden voor de openlesmiddag.

 


02 dec 2018 - Science week
 

Het was een prachtig week. Een week om nooit te vergeten, de kinderen waren elke dag bezig met techniek lessen. Op onderzoekende manier gingen ze aan de slag. 

 

Op maandag hebben ze genoten van de technieklessen die verzorgd werden door de Mad science.

Op dinsdag hebben ze veel geleerd over fotografie. 

Vanaf woensdag zijn de kinderen aan de slag gegaan met hun eigen productie bedrijf "Royal Beauty Skin Care". De kinderen zijn op zoek gegaan naar verschillende recepten om beauty producten zoals zeep, scrub en lipgloss te maken.

De kinderen hebben deze producten verkocht aan de ouders en het geld besteedt aan een goede doel.

Op donderdag kregen de kinderen een les over elektriciteit.

En op vrijdag mochten de leerlingen in groepen samenwerken en ontdekken wat er in de doos van Pandora zat.


30 nov 2018 - Doos van Pandora

 

De kinderen hebben geluisterd naar de Griekse mythe "de doos van Pandora". De nieuwsgierige pandora mocht de doos niet openmaken. De kinderen verzinnen ideeën om erachter te komen wat er in de doos zit zonder de doos open te maken. De kinderen hebben samen gewerkt en hebben na afloop hun ideeën gepresenteerd.


14 nov 2018 - Divali viering
 

De kinderen hebben prachtige rangoli's gemaakt op het Divali feest. Het tekenen van rangoli is een manier om plezier te uiten en geluk te verspreiden.


07 nov 2018 - Subh Divali
Preview foto

 

Ook wij wensen een ieder een Subh Divali.


21 sep 2018 - Halt!
Preview foto  

Wij hebben heel veel informatie gekregen van 'Halt' over jeugdcrminaliteit en hebben ontzettend veel genoten van deze mooie les.

 


31 aug 2018 - Techniekles
 

Gisteren kregen de kinderen een techniekles. Ze hebben hexaflexagons leren vouwen. Ze lijken een beetje op een ring van Moebius. Alleen heeft een hexaflexagon niet een voorkant en een achterkant, maar drie verschillende kanten. Daarvan is er steeds een kant verborgen. De kinderen vonden het niet moeilijk om zo'n ingewikkelde vorm te maken en dat deden ze in een kwartier tijd.


29 aug 2018 - Gymnastiek
 

De kinderen hebben iedere donderdagochtend gym. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen zijn/haar gymspullen bij zich heeft.