Kik

groep 7-8

Welkom op de klassensite van juf Geeta

 

 

BERICHTEN

25 jun 2018 - Een les over reanimeren
 

Wat is renanimeren precies? Hoe moet je het doen? Welke handelingen moet je plegen? De kinderen hadden heel veel vragen over het onderwerp reanimeren. Gelukkig kon de moeder van Dewanshi en Diya deze vragen goed beantwoorden. Zij was op school om hierover voorlichting te geven. En... zij heeft het heel goed gedaan... net een echte juf. De kinderen leerden stapsgewijs hoe ze moeten handelen bij reanimatie. Zij leerden hoe je een borstcompressie moet doen en hoe je te werk kan gaan met AED. Na de uitleg mochten de kinderen zelf oefenen bij "rubberen aniie". Zij vonden het ontzettend fijn en hebben heel veel van geleerd.


09 jun 2018 - Verkeerslessen met Traffic Skills
Preview foto Traffic Skills: Dode Hoek en een eigen rap

Afgelopen week kregen de leerlingen van groep 6 t/m 8 een bijzondere les over de dode hoek. Met behulp van een maquette en modelvrachtwagens hebben de begeleiders, Iwan en Jeroen, heel veel informatie gegeven over de dode hoek. Aan het eind van de les kregen de leerlingen een blad met hulpwoorden waarmee ze een eigen rap kunnen maken en opsturen naarwww.trafficskills.net/rap-contest. Van de beste rap wordt een professionele opname gemaakt. De kinderen waren heel enthousiast en zijn druk bezig met hun eigen rap. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een rap: We zaten op de fiets, ja we waren aan het rijden.  Niet in de dode hoek, want die willen wij vermijden.


05 jun 2018 - Hindostaanse immigratie
Preview foto

 

Op 5 juni 1873 kwamen de eerste Hindostaanse immigranten in Suriname aan. Zij werden Brits-Indiërs genoemd. De eerste boot, de Lalla Rookh, vervoerde ongeveer 400 mensen. In die periode tussen 1873 en 1916 zijn er ongeveer 34.000 mensen in Suriname aangekomen.


30 mei 2018 - Cito toetsen
 

De kinderen zijn er klaar voor de cito toetsen. Ze hebben heel veel zelfvertrouwen en zin om de cito toetsen te maken. Klik hier voor het rooster.

 


17 apr 2018 - Centrale Eindtoets 2018
 

De Centrale Eindtoets wordt landelijk door alle kinderen van groep 8 gemaakt. Deze toets wordt afgenomen op de ochtend van 17, 18 en 19 april 2018. De kinderen zijn goed voorbereid en zijn helemaal niet zenuwachtig.


29 mrt 2018 - Meet the Professor
 

Vandaag kwam professor Manon langs in groep 7/8. Professor Manon houdt zich bezig met medische wetenschappen. Wilt u weten wat de kinderen allemaal gedaan hebben, klik dan hier.


15 feb 2018 - Verkeersexamen
Preview foto  

Op 5 april 2018 doet je zoon of dochter het VVN Verkeersexamen. Om het VVN Theoretische Verkeersexamen goed te kunnen maken, moeten de leerlingen en aantal verkeersbegrippen en verkeersafspraken goed onder de knie hebben. Ook is er een overzicht van de verkeersborden waarvan de leerlingen moeten weten wat ze moeten doen als ze die onderweg tegenkomen.

 

Vanaf nu kunnen de kinderen oefenexamens maken op examen.vvn.nl/oefenen. Na elke vraag krijg je meteen te zien of je de vraag goed of fout beantwoord hebt. Ook krijg je bij het nakijken een korte toelichting. Zo wennen de kinderen aan het echte verkeersexamen.


07 feb 2018 - Onderzoekend leren
 

De kinderen van groep 7/8 zijn bezig met onderzoekend leren. Wat houdt onderzoekend leren in? Klik hier voor meer informatie.


10 jan 2018 - Cito toetsen
 

De kinderen zijn er helemaal klaar voor de cito toetsen. Ze hebben heel veel zelfvertrouwen en zijn heel erg gemotiveerd. Klik hier voor het rooster.


04 jan 2018 - Beste wensen
Wij wensen jou een vrolijk eind en een goed begin.

Een heel nieuw jaar volkomen naar je zin.

 

Wij wensen jou 365 dagen gevuld met warmte en licht

en iedere dag een glimlach op je gezicht.

 

Een heel groot veld volgezaaid met geluk,

waar jij iedere dag de mooiste vruchten van plukt.

 

Langs deze weg willen wij een ieder een gezegend 2018 wensen.

 


12 dec 2017 - Mediawijsheid
Preview foto Nu zijn wij mediamasters.

Wil je meer hierover lezen, klik dan hier.


08 sep 2017 - Halt!
Preview foto Wij hebben heel veel informatie gekregen van 'Halt' over jeugdcrminaliteit en hebben ontzettend veel genoten van deze mooie les.

 


07 sep 2017 - Belangrijk om te weten
Preview foto Gym:

Wij gymmen elke dinsdag heel gezellig met elkaar.

 

Yoga:

Wij hebben elke maandag yoga les van juf Susan.

 

Hindi:

Elke vrijdag krijgen wij hindi op school.