Groep 5-6

Welkom op de site van groep 5 en 6. 

 

Beste ouders en kinderen van groep 5/6,

 

Groep 5/6 is een gezellige klas met 20 kinderen. Op maandag en dinsdag zijn juf Asha en juf Kim er samen. Op woensdag staat meester Shaam voor de klas. Op donderdag is juf Asha er weer en op vrijdag sluiten we de week weer af met juf Kim.

 

We werken in onze groep aan taal, rekenen, spelling, woordenschat, schrijven, begrijpend lezen, Engels, Hindi, verkeer, aarderijkskunde, geschiedenis, natuur en levensbeschouwelijke vorming. We zijn ook lekker creatief met tekenen, handvaardigheid, drama en muziek hiernaast kunnen wij lekker bewegen tijdens gym en yoga. Tot slot zijn wij veel bezig met techniek.

 

 

Juffrouw Asha                                       Juffrouw Kim

Werkdagen: ma,di, do                         Werkdagen: ma, di, vrij

Email: abod@shrikrishna.nl               Email: kuding@shrikrishna.nl 

 

 

Op deze site kun je de volgende informatie vinden:

- Berichten

- Foto's

- Pagina's

 

 

 

 

BERICHTEN

20 mei 2020 - Weer naar school en hemelvaart
Preview foto Hallo allemaal,

 

Wij mogen jullie ondertussen alweer anderhalve week ontvangen bij ons op school. Wij zijn er dan ook super blij mee om jullie weer te kunnen zien. Knuffelen, handen schudden of een high vife moeten we nog eventjes mee wachten, maar zoals we zelf al hebben kunnen ervaren is dat niet zo moeilijk als we hadden verwacht. 

Ik wil jullie dan ook graag een complimentje geven over hoe goed het allemaal gaat, we hebben hele mooie afspraken gemaakt met elkaar en iedereen houd zich hier dan ook goed aan.

 

Jullie hebben het misschien gister al gehoord, maar vanaf 8 juni mogen we weer met de hele klas tegelijk naar school. dus nog maar twee en een halve week te gaan. Hier zullen jullie wel erg naar uit kijken denk ik, ik in ieder geval wel.

 

Tot slot hierbij even een herinnering dat het morgen (donderdag 21 mei) hemelvaart is. Zowel donderdag als vrijdag is er dus geen onderwijs op school of thuis. Mocht hier toch behoefte aan zijn kunt u gebruik maken van Muiswerk en Bingel.

 

Met vriendelijke groeten,

Juf Kim


07 apr 2020 - Goede vrijdag en Pasen
Preview foto Hallo allemaal!

 

Anstaande vrijdag (10-04) is het goede vrijdag, Dit betekent dat alle kinderen en juffen en meesters deze dag vrij zijn. Jullie zullen van ons geen werk krijgen voor deze dag. Voor de ouders is het dus ook erg belangrijk om te weten dat je uw kind(eren) deze dag niet aan het werk hoeft te zetten. Het is lekker een vrije dag.

 

Bovenstaande geldt ook voor maandag 13-04 dan is het namelijk tweede paasdag.

 

Wilt u graag weten wat goede vrijdag is? Of wilt u dit  graag aan uw kind uitleggen? Volg dan de onderstaande link.

https://visie.eo.nl/artikel/2018/03/dit-moet-je-weten-over-goede-vrijdag

 

Wilt u graag weten wat Pasen is? Of wilt u dit  graag aan uw kind uitleggen? Volg dan de onderstaande link.

https://bijbel.eo.nl/geloofsvragen/wat-is-pasen

 

Voor de leerlingen die tekenen leuk vinden heb ik ook nog een aantal kleurplaten bijgevoegd om te maken rondom het thema pasen. 


07 apr 2020 - Muiswerk en Bingel
Hallo allemaal,

 

Hopelijk gaat het nog goed met ieders gezondheid. 

 

Graag wil ik jullie op deze manier helpen herinneren aan het online werken in Cool. Ik zie namelijk dat erg veel kinderen nog vergeten om Bingel, Muiswerk en Nieuwsbegrip bij te houden. 

Dus denk er alsjeblieft aan dat deze opdrachten ook bij de weektaak horen. Complimenten voor de leerlingen die dit bijgehouden hebben de afgelopen periode!


31 mrt 2020 - Inspiratie voor thuis
Preview foto Hallo allemaal,

 

Vanaf deze week zullen er op deze pagina Thuis tijdens Corona wat leuke ideetjes geplaatst worden om thuis te ondernemen. Dit is een pagina om inspiratie op te doen. Voel je dus vooral niet verplicht.


31 mrt 2020 - Thuis werken
Preview foto Lieve kinderen en ouders,

 

Heel graag willen wij jullie vertellen dat wij trots op jullie zijn!

 

Door het Covid-19 zitten we helaas even niet op school. Dit geeft een hele gekke situatie want het leren kan natuurlijk niet stil blijven staan. Dit betekende dat we met heel Nederland thuis moesten gaan werken, zowel de ouders als de kinderen. De pakketten die wij voor jullie samengesteld hebben worden door jullie goed gemaakt. 

 

Maar de kinderen kunnen daarnaast ook rekenenen in Bingel, begrijpend lezen opdrachten maken in Nieuwsbegrip en extra oefenen in Muiswerk.

Al het bovenstaande is bereikbaar via Cloudwise.

 

Wij zijn er trots op dat er zo hard wordt gewerkt door de leerlingen, ook zijn wij er trots op dat de ouders zo goed begeleiden ondanks dat zij zelf ook nog werken. En tot slot zijn wij er trots op dat iedereen zo zijn best doet om zo veel mogelijk thuis te blijven.

 

In de bijlage kunt u een kinderboek over corona vinden. Deze kunnen de kinderen zelfstandig of samen met u lezen om er zo makkelijker over te praten. Ook is hier een actueel liedje die past bij dit thema en de bespreekbaarheid kan vergroten. https://www.youtube.com/watch?v=0iuzEW9tlqA

 


10 jan 2020 - Cito
Cito

 

Het is zo ver!

De cito's beginnen op maandag 20 januari 2020.

 

* maandag 20 januari: rekenen en begrijpend lezen (groep 5 en 6)

* dinsdag 21 januari: rekenen en begrijpend lezen (groep 5 en 6)

* woensdag 22 januari: rekenen en begrijpend lezen (groep 6)

* donderdag 23 januari: woordenschat en spelling (groep 5 en 6)

* vrijdag 24 januari: woordenschat en spelling (groep 5 en 6)