Groep 5-6

Welkom op de site van groep 5 en 6. 

 

Beste ouders en kinderen van groep 5/6,

 

Het schooljaar is begonnen. We zijn inmiddels alweer drie weken aan de slag en we hebben al heel hard gewerkt. 

 

In de periode t/m de herfstvakantie zijn er ook verschillende activiteiten. De startgesprekken en de informatieavond zijn inmiddels geweest. Ik heb met de meeste ouders kennis gemaakt en hoop de andere ouders ook snel te ontmoeten. 

 

We gaan er dit jaar weer een leerzaam en betekenisvol schooljaar van maken.

 

Juffrouw Asha

 

De 'zomerse' eerste periode

 

De eerste periode van dit schooljaar zit er weer op. We hebben de afgelopen 8 weken hard gewerkt. Daarnaast hebben we ook andere leuke en leerzame dingen gedaan. We hebben tot nu toe twee technieklessen gehad. De eerste keer hebben we een Hexaflexagon gemaakt en de tweede keer een bouwwerk van spaghetti, touw en plakband. Dit was nog niet zo gemakkelijk. We moesten samenwerken. Eerst op een goed idee komen, taken verdelen en aan de slag. We kregen voor deze opdracht 20 minuten. Het leek eerst lang genoeg, maar al gauw kwamen we erachter dat de tijd toch wel snel ging.

 

De komende 8 weken hebben we een drukke, maar leuke periode. Zo vieren we woensdag 7 november Divali op school. We zijn al druk bezig met oefenen voor ons toneelstukje. Daarna zal het niet meer lang duren en vieren we sinterklaas op school en een kleine twee weken later kerst. Tussentijds gaan we op we 20 november met de klas naar een voorstelling. En de week erna zal van 26 nov t/m 30 nov de ‘Scienceweek’  plaatsvinden. Super tof, want wij met groep 5/6 gaan een kettingreactie maken.

 

Tussendoor wordt er ook hard gewerkt. De periode na de vakantie t/m de kerstvakantie zullen we ons alvast gaan voorbereiden op de CITO-toetsen. Ze lijken ver weg, maar de tijd gaat snel! Om thuis ons hier goed op voor te bereiden kunnen we altijd op www.moo.nlIn de klas oefenen we vooral met de lesstof, maar behandelen we ook de soort vragen, want als je de vraag niet goed leest….

 

Belangrijke sites!

 

www.klokrekenen.nl

www.citotrainer.nl

www.spellingoefenen.nl

 

Dit zijn drie sites waarop we extra kunnen oefenen, als we een keer wat anders willen. Op de site www.spellingoefenen.nl, zal juf Asha ook huiswerk zetten. Dit zal zij aangeven wanneer dit gemaakt moet worden. Scheelt weer papier en op de computer werken is leuk!

 

Squala is altijd een goede optie, alleen we moeten er thuis lid van zijn. Helaas is niet alles gratis, maar misschien kunnen we samendoen met iemand anders of af en toe met een vriendje of vriendinnetje meedoen.

 

Daarnaast moeten we heel goed oefenen met klokkijken. De analoge klok en de digitale klok moeten we allemaal kennen. Uren, halve uren, kwartieren, over, voor, minuten etc… Klokkijken is een dagelijkse bezigheid. Op school krijgen we een klein stukje hierover in onze rekenmethode, ervan uitgaan dat we thuis dit ‘oefenen’ als een dagelijkse bezigheid. Vraag aan ons hoe laat het is!

 

Eind november krijgen we ons eerste rapport. We weten inmiddels een aantal van onze cijfers.

 

Groetjes van groep 5/6

 

 

 

 

 

BERICHTEN

21 sep 2018 - Halt!
Preview foto  

Wij hebben heel veel informatie gekregen van 'Halt' over jeugdcrminaliteit en hebben ontzettend veel genoten van deze mooie les.